A szépség ereje

Kellő gondoskodással ellenállóbbá teheted bőrödet az idő és a környezet támadásaival szemben. Sok esetben egy jól átgondolt és következetes életmóddal javíthatsz bőröd minőségén, amely során fontos a helyesen megválasztott egészséges tápanyagok bevitele, és a káros környezeti hatások tudatos elkerülése.

Bőrünk állapotát olyan külső környezeti hatások befolyásoljak, mint a por, a városi levegő, illetve az UV sugárzás. A fiatalok bőrproblémái emellett hormonális okokra is visszavezethetőek, sokszor tapasztalható esetükben, hogy zsíros, pattanásos és gyulladt a bőrük. Ennek oka sokszor különböző anyagcsere problémákra vezethető vissza. Minden esetben fontos megtalálni a kiváltó okot, amelyet szükséges orvosolni, ugyanis a kozmetikusok csak a tüneti kezelésben tudnak segítséget nyújtani, ami mindössze átmeneti megoldásként szolgál a problémára. Érdemes tudatosan táplálkozás, amely során kerülni kell a fűszeres ételeket, az olajos magvakat, a csokoládét és az alkoholt. Fogyasszunk sok folyadékot, ami elősegíti az anyagcsere megfelelő működését. Folyadékon a tiszta vizet kell érteni, a cukros üdítők csak tovább rontják a helyzetet. A bőrnek nem tesz jót a dohányzás sem. A bőrápolás alapjai ott kezdődnek, hogy ezeket a káros hatásokat kizárjuk az életünkből, és csak a hasznos elemeket tartjuk meg, amire a szervezetnek valóban szüksége van.

Tiszta bőr: alapvető lépés az egészséges, szép külsőhöz
Az egészséges és szép bőr elérésének legfontosabb kulcsa a tisztítás. Hatékony és biztonságos megoldás egy jól megválasztott lemosó tonik, amely alaposan tisztít, és hidratáló hatása hosszú ideig tart. Ha rendszeresen tisztítjuk a bőrt a megfelelő kozmetikumokkal, sokat javíthatunk anna állapotán. A bőrt nem szabad kiszárítani, ezért nem javasolt az alkoholos készítmények használata.

Választásunkat saját bőrünkön tapasztaljuk meg
Sok esetben előfordul, hogy a nem a bőrtípusunknak megfelelő terméket használjuk. Megveszünk valamit, mert a boltban azt ajánlották, vagy, mert a barátnőnk is azt használja. Érdemes egy hozzáértő szakértőtől megkérdezni egy konzultáció során hogy melyik bőrtípusba tartozunk, hogy az ehhez legmegfelelőbb termékeket tudjuk kiválasztani. Folyamatos kontrollal ellenőrizni tudjuk a bőr állapotát, és az otthoni ápolásnál is változtathatunk, ha arra szükség van.

Az első ráncok megjelenése
Az első ráncok megjelenése előtt érdemes intenzívebb krémekhez nyúlnunk, amelyek segítenek a megelőzésben. A változást mi magunk is tapasztalhatjuk a bőrtónuson, a bőr feszességén. A szemápolást 25 éves kor körül érdemes elkezdeni, a 30-as évektől mindenképpen javasolt bőrfiatalító - Anti Aging - krém használata, hogy lelassítsuk a bőröregedés folyamatát.

Nemcsak a krémekben, az alapozókban is vannak már fényszűrők, amik védelmet nyújtanak a bőrnek. Aki nem sminkel, annak védtelenebbé válik ezáltal a bőre?
A jó smink védi a bőrünket, de ez csak akkor igaz, ha este alaposan letisztítjuk az arcunkat. Képzeljük csak el mi minden éri bőrünket, ha kimegyünk az utcára: UV sugarak, kipufogógáz, por. Az UV sugarak nemcsak a pigment foltok miatt veszélyesek, bőröregítő hatásuk is van, és hosszútávon veszélyeztethetik egészségünket is. Mindenképpen érdemes minimum egy fényvédős nappali krémet használni, de a bőrtípusunknak megfelelő alapozó használata is egy jó megoldás a védelem érdekében.

A Bőr reakciója az időjárás változásra: milyen termékeket használjunk télen és milyeneket nyáron?
Télen megváltozik a hőmérséklet, otthon a fűtés veszi igénybe a bőrt, az utcán a hideg és a szél, ezért érdemes ilyenkor egy kicsit növelni a felvitt mennyiségen, mivel a bőrnek intenzívebb ápolásra van szüksége ebben az időszakban.

Ha megjelennek az első szarkalábak, majd az első ráncok hogyan tudjuk azokat halványítani, elmélyedésüket megakadályozni, vagy késleltetni?
Mindenképpen arra kell törekednünk, hogy az első ráncok minél később jelenjenek meg. Ez megfelelő és rendszeres ápolással elérhető. Ha már megjelentek előhírnökként a szarkalábak, érdemes a folymatot késleltetni egy Anti Aging krémmel, amely a problémás területekre koncentrál. A kollagén és elasztin termelődését fokozó összetevők sokat segítenek a kívánt hatás elérésében.

Kúránkat egészítsük ki helyes táplálkozással. Milyen ételek kifejezetten bőrszépítőek? Igaz-e, hogy aki sok csokoládét eszik, annak szép a bőre, a kávé viszont árt a bőrnek?
A kiegyensúlyozott táplálkozás alapfeltétele a szép bőrnek. Célszerű minél több citrusfélét fogyasztani, illetve magas C-vitamin tartalmú ételeket, mert a C-vitamin részt vesz a kollagén-termelésben, ami a bőr feszességéért felelős. Jótékonyak a teljes kiőrlésű gabonák, a sovány baromfihús, a napraforgómag, lenmag, tökmag, szezámmag, mert olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaznak, mint például a cink, ami hozzájárul az egészséges bőr szerkezetének fenntartásához és az immunrendszer normális működéséhez. Egészséges a sárgarépa, mert sok benne a béta karotin, ez A-vitaminná alakul át és a bőr sejtképzésében vesz részt. A csokoládé kis mennyiségben fogyasztva jó hatással van a bőrünkre, de csak magas kakaótartalmú csokoládék esetében. A kávé kis mennyiségben fogyasztva nem ártalmas, de a rosaceas bőrre nincs jó hatással, vizet von el a szervezetből, így kiszárítja a bőrt.

 
 


KAPCSOLAT

Copyright 2016. All Rights Reserved.